понеділок, 1 березня 2010 р.

22-а Конференція Європейського Консорціуму Гемофілії

11 – 13 вересня у Вільнюсі відбулась щорічна 22-а Конференція Європейського Консорціуму гемофілії. В Конференції приймали участь більше 260 учасників з європейських країн – лідери 43 національних організацій гемофілії, провідні лікарі, представники державного апарату, які вирішували питання стосовно покращення лікування гемофілії у Європі.


У роботі Консорціуму від України приймали участь Новак Василь Леонідович (головний позаштатний спеціаліст з гематології та трансфузіології МОЗ, директор ДУ “Інститут патології крові та транс фузійної медицини” д.м.н., професор, ) і Стецюк Ольга Михайлівна – завідувач відділення підтримуючої хіміотерапії Центру онкогематології та трансплантації кісткового мозку Національної дитячої спеціалізованої лікарні "ОХМАТДИТ", головний спеціаліст з дитячої гематології ГУОЗ м. Києва.

Відбувалась постійна дискусія стосовно можливості впровадження європейської схеми підходу до гемофілії в Україні.

В перервах між засіданнями відбувалися перемови між товариствами гемофілії Німеччини та України відносно можливої співпраці та допомоги для вирішення проблеми гемофілії в Україні.
Вернер Калнинсь, президент товариства гемофілії Німеччини, та Олександр Шміло, президент Всеукраїнського товариства гемофілії

Було вирішено проводити співпрацю за наступними напрямками. По-перше, твінінгова програма медичного та громадського напрямку. По-друге, Вернер Калнинсь, президент товариства гемофілії Німеччини, запропонував направити до німецького літнього табору в “Edersee” трьох дітей з Українських сімей. Крім того, була обіцяна допомога у створенні літнього табору для дітей хворих на гемофілію в Криму та інше.

Вільнюс – красиве старовинне і сучасне місто.


Немає коментарів:

Дописати коментар