середа, 29 вересня 2010 р.

З візитом до України

З 21.09 по 24.09.2010р. в Україні, м. Києві з робочим візитом перебували - менеджер з програм Всесвітньої Федерації Гемофілії (Канада) у Європі Кетрін Худон, представник Товариства Гемофілії Німеччини Анна Грісхаймер та професор Цимерман з Німеччини.

21 вересня відбулись перемови між представником ВФГ Кетрін Худон та Головою Правління ВТГ Олександром Шміло. Було обговорено: 1. Стан лікування гемофілії в Україні; 2. Соціальний стан хворих гемофілією в Україні; 3. Надання гуманітарної допомоги від ВФГ до України; 4.Фізіотерапія (реабілітація) в лікування гемофілії; 5. Проведення семінару з фізіотерапії для фахівців та зацікавлених осіб.

23 вересня Кетрін Худон, Анна Грісхаймер, проф. Цимерман та Відповідальний Секретар ВТГ Сафронова Є.В. відвідали Київський центр гемофілії. За круглим столом, з лікарями центру Ющенко П.В., Авер'янов Є.В., Вознюк В.П., Бурнаєва С.В., Семеняка В.І., відбулась розмова за наступними питаннями: 1. Діагностика хворих гемофілією в Україні; 2. Недостатня кількість препаратів “фактор” для лікування гемофілії; 3. Фізіотерапія (реабілітація) в лікуванні гемофілії.

Після Київського центру гемофілії гості та представник ВТГ Сафронова Є.В. відвідали відділення з дитячої гематології лікарні ”ОХМАТДИТ” де розмова з головним спеціалістом МОЗ з дитячої гематології д.м.н. Донською С.Б. та головним лікарем відділення з дитячої гематології Стецюк О.М. була направлена на допомогу рішення проблеми дитячої гемофілії.

О 16.00 гості та Відповідальний секретар ВТГ прийняли участь в офіційної зустрічі з представниками МОЗ України в приміщені міністерства. На офіційній зустрічі було обговорено питання: 1. Відсутність достатньої кількості фактора в Україні; 2. Проблеми діагностики для хворих гемофілією; 3. Необхідність фізіотерапії в лікуванні хворих гемофілією з ураженнями опорно-рухового апарату.

24 вересня Анна Грісхаймер та Олександр Шміло обговорювали питання громадської роботи, а саме було розглянуто: 1. Підписання договору громадського твінінгу між ВТГ та товариством Німеччини; 2. Можливість створення медичної програми твінінг між фахівцями – гематологами Німеччини та України; 2. Створення літнього реабілітаційного табору 2011 у Криму з залученням дітей хворих гемофілією України, Німеччини, Росії та країн Балтії; 3.Запрошення дітей хворих гемофілією України до Німеччини; 4. Надання гуманітарної допомоги від Товариства Гемофілії Німеччини до України; 5. Візит представників ВТГ до Німеччини та візит представників Товариства Гемофілії Німеччини до України у 2011р. за програмою твінінг.

24 вересня Кетрін Худон, Анна Грісхаймер та проф. Цимерман відбули з України.

Немає коментарів:

Дописати коментар